Fruering Kirke
Kommer du rejsende fra syd eller sydvest vil du på lang afstand se Fruering kirke rejse sig på en bakketop i Fruering by. Kirken er hvidkalket og med rødt tegltag.
Som navnet antyder, mener man, at den har været tilknyttet Ring Kloster, der oprindeligt lå indenfor sognets daværende grænse. Kirken blev i middelalderen, som navnet også antyder, højst sandsynligt viet til Vor Frue. Af den oprindelige kirke fra midten af det 12. århundrede er der kun langsiderne af det romanske langhus og rester af triumfbuen tilbage. Kirken er bygget af frådstenskvadre. I dag fremstår den som en senromansk kirke efter en ombygning i det 13. århundrede. Langhuset blev da udvidet mod vest, og kirken fik sit større langhuskor og apsis, denne blev dog senere revet ned.
Den østlige side af koret er bygget af frådsten fra det ældre kor, mens resten af koret er sat i munkesten. På kirkens mure både udvendigt og indvendigt kan man se, at der var planlagt to sidebygninger, men disse er aldrig opført. Tårnet mod vest er tilføjet i sidste halvdel af det 15. århundrede. Omtrent samtidig bliver også det forholdsvise store våbenhus på kirkens sydside bygget og skibet og koret får hvælv.
Der har måske også været opført et våbenhus på kirkens nordside. Ved en omfattende restaurering i 1976-79 ledet af arkitekterne Inger og Johannes Exner bliver ydermurerne forstærket med stræbepiller bygget af mursten. Siden er kirkens ydre ikke ændret.